Equimins Ehinaceja tinktura za krepitev imunskega sistema

Ameriški slamnik (ang.: echinacea, lat.: Echinacea angustifolia, E. purpurea) pomaga vzdrževati krepak imunski sistem in je .eden izmed najmočnejših poznanih spodbujevalcev imunskega sistema.

V telesu spodbuja nastajanje imunskih celic in naravnih spojin ter jih nato spodbudi še k večji aktivnosti. Učinki njegovega delovanja se pokažejo kot krajšanje časa obolenja, večja odpornost na okužbe ter hitrejše okrevanje po bolezni.

 

Delovanje: protivirusno, protibakterijsko, protivnetno, krepi imunski sistem, celi rane

  • Ameriški slamnik je ena izmed najboljših rastlin za krepitev imunskega sistema, posebno dobro pa se obnese kot krepčilo za konje, ki so preboleli ali prebolevajo kakšno virusno bolezen.
  • Uporaben je pri kroničnih virusnih in bakterijskih okužbah, zelo pametno pa ga je uporabiti kot preventivo v hlevih, kjer in kadar obstaja povečano tveganje za izbruh virusnih infekcij.
  • Pomaga tudi pri vnetjih sečil, npr. cistouretritisu (vnetje sečnega mehurja in sečnice).
  • Spodbuja celjenje ran, lahko pa ga uporabimo tako notranje kot zunanje.
  • Ameriški slamnik lahko uporabljamo zunanje, notranje in kot homeopatsko zdravilo, poleg tega pa deluje kot naravni antibiotik. Učinkovito deluje proti bakterijam in virusom ter je priporočljiv v primeru septikemije (zastrupitve krvi z bakterijami).

 

sestavine: ameriški slamnik oz. ehinaceja (Echinacea angustifolia) v mešanici alkohola in vode (zeliščna tinktura)

 

uporaba:

  • za preventivo in vzdrževanje: 15-20 ml na dan
  • za kurativo: 30 ml na dan, 1 mesec nepretrgoma, nato zmanjšanje doze in intervalna uporaba

Ameriški slamnik je eno izmed zelišč, ki se ga ne sme uporabljati "365 dni na leto", temveč se najboljše obnese v obliki bolj ali manj intenzivnih kur.

Za preventivo in vzdrževanje je smiselno (zlasti jeseni in pozimi) narediti blažjo kuro: 15 ml na dan, nekaj tednov. Lahko tudi intervalna uporaba (npr. 2 tedna dajanja, 2 tedna premora), 2-3 mesece, nato daljši premor.

V primeru prehlada, infekcij, virusnih bradavic, itd. je potrebna bolj intenzivna kura: 30 ml na dan, vsaj 1 mesec nepretrgoma. Nato se, če konj še vedno ni povsem zdrav, doziranje zmanjša in preide na intervalno uporabo

 

cena: 1 liter.......36,75 evrov