Holističen in naraven pristop k oskrbi konj in psov

Predstavljamo vam širok izbor visokokvalitetnih prehranskih dopolnil in negovalnih izdelkov priznanega angleškega proizvajalca Equimins. Nudimo tudi svetovanje o celostni, naravni oskrbi konj in psov, ki vašemu ljubljenčku pomaga doseči optimalno raven zdravja, vitalnosti in dobrega počutja. Za dodatne informacije in svetovanje nas kontaktirajte na: holistichorse@gmail.com.

Nekaj nasvetov in informacij o holistični oskrbi konj ter soočanju z najpogostejšimi zdravstvenimi težavami najdete tudi na podstrani članki.

 


V stolpcu na desni strani je seznam izdelkov, priporočljivih pri težavah s kopiti. Če ima konj zgolj manjše težave s kopiti (krhkost, krušljivost, slabša kvaliteta kopitne stene), se dobro obnese Biotin plus. Pri hujših težavah pa je najbolj priporočljiv Hoof mender supplement. Konjem, ki so nagnjeni k laminitisu, lahko pomaga Laminator, saj med izboljšuje elastičnost kapilar, izboljšuje pretok krvi in je bogat z magnezijem.

 

Razkovanje in prehod na t.i. barefoot način obrezovanja (obrezovanje, ki posnema model kopita prostoživečih konj) pa je tisti temeljni ukrep, ki predstavlja celostno rešitev problema ter pomaga odpraviti večino kopitnih težav (kovanje na daljši rok škodi kopitom in celotnemu organizmu konja, saj z zaviranjem kopitnega mehanizma zmanjšuje absorbcijo šoka, cirkulacijo, itd).

 

Za podrobnejši opis kliknite na ime posameznega izdelka v seznamu.

Wed

28

May

2014

Naravna oskrba kopit

Kaj so imeli skupnega Aleksander Veliki, Xenophon, Julij Cezar, Atila, Džingiskan? Ogromna osvojena ozemlja – in bose konje, na katerih so jih osvajali. Ideja, da je na konjsko kopito potrebno pribiti kos železa, da to kopito sploh lahko funkcionira, se je razširila šele v srednjem veku. Zaradi spremenjenega življenjskega sloga – konje so začeli množično zapirati v hleve, kjer so cele dneve stali v lastnih iztrebkih, poleg tega zaradi pomanjkanja gibanja njihova kopita niso mogla optimalno delovati – je začelo prihajati do vedno večjih težav s kopiti. 

Read More

Kontakt:

e-mail: holistichorse@gmail.com

 

gsm: 031 785 674 (dr. Mateja Černič)