Holističen in naraven pristop k oskrbi konj in psov

Predstavljamo vam širok izbor visokokvalitetnih prehranskih dopolnil in negovalnih izdelkov priznanega angleškega proizvajalca Equimins. Nudimo tudi svetovanje o celostni, naravni oskrbi konj in psov, ki vašemu ljubljenčku pomaga doseči optimalno raven zdravja, vitalnosti in dobrega počutja. Za dodatne informacije in svetovanje nas kontaktirajte na: holistichorse@gmail.com.

Nekaj nasvetov in informacij o holistični oskrbi konj ter soočanju z najpogostejšimi zdravstvenimi težavami najdete tudi na podstrani članki.

 


V stolpcu na desni strani je seznam izdelkov, priporočljivih pri težavah s prebavili in izločili. Ne glede na konkretno težavo so probiotiki (Probiotiki ali Micro-flora) najbolj priporočljiv osnovni korak, kot preventiva in kot kurativa. Še zlasti pa je dodajanje probiotikov priporočljivo ob kakršnikoli spremembi prehrane, režima, intenzivnih treningih, jemanju zdravil, ipd.

Oteklost zadnjih nog je npr. skoraj vedno posledica in pokazatelj porušene črevesne flore (toksini slabo prebavljene hrane vdrejo v krvni in limfni obtok in povzročajo zatekanje limfnih vozlov), zato je v takih primerih priporočljiva intenzivna probiotična kura s pasto Micro-flora

 

Za podrobnejši opis kliknite na ime izdelka v seznamu.

Wed

11

Jun

2014

Pomen probiotikov

Probiotiki (gr. pro bios – za življenje) so koristne bakterije, ki so življenjskega pomena za vzdrževanje zdrave črevesne flore. Mikrobiotsko ravnovesje je zelo pomembno za optimalno prebavo in absorpcijo hranilnih snovi ter posledično za dobro splošno zdravstveno stanje živali. Dejavniki, ki porušijo občutljivo mikrobiotsko ravnovesje v prebavilih ter povzročijo odmrtje večjih količin koristnih črevesnih bakterij, so sledeči:

Read More

Wed

11

Jun

2014

Osnove prehrane konj

Prehrana večine domačih konj se drastično razlikuje od načina in vrste prehrane, ki se ji je konj prilagodil skozi tisočletja evolucije. Posledice take »nenaravne« prehrane se kažejo kot številne bolezni, ki so danes stalnica modernega konjskega sveta: laminitis, kolike, želodčne razjede, nepravilna rast sklepov, nepravilna obraba zob… Poleg tega so domači konji po eni strani pre-hranjeni z makro hranili (ogljikovi hidrati, beljakovine), po drugi strani pa jim pomembno primanjkuje številnih mikroelementov (naravni vitamini in minerali, bioflavonoidi, grenčine, eterična olja, itd).

Read More

Kontakt:

e-mail: holistichorse@gmail.com

 

gsm: 031 785 674 (dr. Mateja Černič)