Equimins Clear breather supplement

Specializirano prehransko dopolnilo za krepitev in ohranjanje pljučnega tkiva, spodbujanje cirkulacije krvi v kapilarah ter prečiščevanje dihalnih poti Pomembna sestavina je hesperidin, bioflavonoid iz citrusov, ki izboljšuje elastičnost kapilar ter pretok krvi v pljuča. Priporočljiv je zlasti za konje, ki ob večjih naporih krvavijo iz nosu (t.i. bleederji), saj zaradi izboljšane elastičnosti kapilare ne počijo temveč se zgolj raztegnejo. Clear breather tudi učinkovito čisti pljuča, zato je priporočljivo, da v primeru hude infekcije naredimo intenzivno kuro.

 

 

sestavine:    

    

MSM

300 g/kg

vitamin C (100% askorbinska kislina)

290 g/kg

hesperidin

205g/kg

 

 

uporaba: prvih deset dni dajemo 4 merice (90g) na dan, nato po 2 merici (45 g) na dan

 

1.4 kg zadostuje za 31 dni na vzdrževalni dozi.

 

 

cena:

  • 700 g..........42,00 eur
  • 1.400 g.......80,00 eur

* cene veljajo od 27. 2. 2016

 

 

Opis sestavin:

 

MSM  (Methyl-sulfonyl-methane)

     MSM je naravni vir žvepla, ki ga najdemo v vseh telesnih celicah ter v precejšnjem številu surovega sadja in zelenjave. Kot rečeno, je žveplo pomembno za pravilno delovanje prav vsake telesne celice, največ pa ga najdemo v sklepih, kopitih in dlaki. Žveplo igra pomembno vlogo pri celični prepustnosti – omogoča, da hranilne snovi prehajajo skozi membrano ter da se toksini in odpadne snovi izločajo. Telo ga potrebuje tudi za proizvodnjo inzulina, ki uravnava presnovo glukoze. Celice nato to glukozo porabijo za presnovo energije – nemotena presnova je še zlasti pomembna za konje v treningu, ki se konstantno srečujejo z večjimi obremenitvami.

     Žveplo sicer najdemo tudi v naravni krmi konja (npr. seno), vendar pa je žveplo zelo občutljivo (predvsem na vročino), zato se njegova vsebnost v senu zelo hitro zmanjša. Žvepla ne ostane tako rekoč nič tudi v tistih komercialnih mešanicah, ki za izdelovaje briketov uporabljajo vročino. Če sami dodajate čisti MSM, ga zmešajte v konjevo hrano tik preden mu ponudite obrok in ga ne puščajte v krmi več ur.

     MSM najbolj koristi konjem, ki trpijo zaradi artritisa – pri njih se izboljšanje stanja zaradi dodajanja MSM-ja najhitreje pokaže. Razlog je v temu, da artritis prizadene predvsem sklepe, le-ti pa za normalno funkcioniranje potrebujejo večje količine MSM-ja. MSm prav tako zmanjšuje zabrazgotinjenost. 

     Glede na dosedanje znanstvene raziskave dodajanje MSM-ja ne povzroča nobenih neželenih stranskih učinkov, prav nasprotno, rezultati kažejo, da bo morda primeren tudi za zdravljenje razjed v prebavnem traku.

 

Hesperidin

Naravni bioflavonoid (nahaja se npr. v pomarančah), ki skupaj z vitaminom C spodbuja cirkulacijo krvi v kapilarah ter čisti dihalne poti. Poleg tega močno izboljša elastičnost kapilar ter preprečuje, da bi ob večjih naporih popokale.