Equimins Probiotics - probiotiki v prahu

Probiotiki v prahu, primerni za daljše preventivne in vzdrževalne probiotične kure ali kot občasna dodatna podpora vašemu konjičku.

V vodi topno probiotično prehransko dopolnilo z visoko vsebnostjo črevesju prijaznih bakterij. Probiotiki in prebiotiki kolonizirajo črevesno steno ter preprečijo, da bi se nanjo lepile bakterije in drugi patogeni. Probiotiki ugodno vplivajo na črevesno mikrofloro, izboljšujejo imunski sitem ter krepijo organizem.

Probiotične bakterije Lactobacillus Acidophilus in Bifidobacterium krepijo imunski sistem ter mu dodatno pomagajo pri obrambi pred patogenimi infekcijami. V Equimins probiotics so prisotne v zelo velikih koncentracijah in to v obliki (»prevleka«), ki jih varuje pred želodčno kislino – na ta način je poskrbljeno, da pridejo koristne bakterije v črevo nepoškodovane.

Prebiotiki (Bio-Mos oligosaharidi, pridobljeni iz celic žive kvasove kulture Saccharomyces cerivisae) služijo kot hrana za probiotike ter hkrati kolonizirajo črevesno steno – s tem onemogočijo, da bi se na steno prilepile bakterije in drugi patogeni.

 

 

Analiza:

 

  • Bio-Mos oligosaharidi …..4.000 mg/kg
  • Lactobacillus Acidophilus in Bifidobacterium………..2 milijardi kolonij (2 x 109 cfu – colony forming units) na gram

 

Uporaba: po potrebi; kot preventiva/vzdrževanje ali kot kura

  • žrebeta …… ½ merice na dan
  • konji ………1 – 2 merice na dan

1 zvrhana merica je približno 8 gramov. 700 g zadostuje za 44 dni, če dajete 2 merici na dan.

 

Probiotiki so zelo priporočljivi zlasti ob oslabljenem imunskem sistemu, v primeru bolezni ali nevarnosti obolenja, kadar je konj pod stresom (prevoz) ali obremenjen (intenzivni treningi).

 

Cena:

  • 700 g..........39,00 eur
  • 1.5 kg.........77,00 eur

 

Priporočljivo je, da probiotike hranimo na hladnem, do temperature 20 C.

 

 

Več o pomenu ohranjanja zdrave črevesne flore si lahko preberete v spodnjem članku:

 

Wed

11

Jun

2014

Pomen probiotikov

Probiotiki (gr. pro bios – za življenje) so koristne bakterije, ki so življenjskega pomena za vzdrževanje zdrave črevesne flore. Mikrobiotsko ravnovesje je zelo pomembno za optimalno prebavo in absorpcijo hranilnih snovi ter posledično za dobro splošno zdravstveno stanje živali. Dejavniki, ki porušijo občutljivo mikrobiotsko ravnovesje v prebavilih ter povzročijo odmrtje večjih količin koristnih črevesnih bakterij, so sledeči:

Read More

 

* cene veljajo od 27. 2. 2016

Kontakt:

e-mail: holistichorse@gmail.com

 

gsm: 031 785 674 (dr. Mateja Černič)