Equimins Air-power booster sirup

Zelo učinkovit zeliščni sirup, ki blaži kašelj, lajša izkašljevanje ter čisti in pomirja dihalne poti. Njegov spekter uporabe je sicer ožji od zeliščnih tinkture, je pa zato bolj učinkovit pri čiščenju zamašenosti in zasluzenosti dihal.

 

V primeru prehlada je zato dostikrat smiselno, da uporabite Air Power booster, ki bo dihala zaradi visoke vsebnosti mentola temeljito prečistil, v kombinaciji z eno izmed zeliščnih tinktur, ki skrbijo za krepitev imunskega sistema in prečiščevanje dihal (npr. Respiratory, Air-way, Echinacea).

 

Air power sirup lahko uporabite tudi pred nastopom na tekmovanju, saj lajša dihanje in bistri glavo.

 

 

 

Uporaba: 15 ml, 2- do 4- krat na dan, odvisno od potreb. Če se le da, uporabite pred delom s konjem, saj bo kombinacija sirupa in gibanja še bolj učinkovita pri izkašljevanju. Pustite, da se konj po mili volji sprha, prav tako mu dovolite, da vsaj nekaj časa teče na dolgih vajetih in s spuščeno glavo. Na ta način se bo pregrel, predihal ter lažje izkašljal gnoj in sluz iz pljuč.

 

Način uporabe: z brizgalko ga stisnete v konjev gobec.

 

 

Sestavine: med, jabolčni kis, aloe vera, mentol, koncentrirani sok limone, eterično olje evkaliptusa

 

 

Cena:

 • 500 ml............18 evrov
 • 1 liter..............35 evrov

* cene veljajo od 27. 2. 2016

 

 

Opis sestavin:

 

Med

Ker je bogat z antioksidanti, ima pomembno vlogo pri obrambi organizma proti prostim radikalom. Dokazane so njegove baktericidne in bakteriostatične lastnosti, nepogrešljiv je pri prehladnih obolenjih, obolenjih dihalnih poti, blaži vnetja grla, pomirja, omogoča sprostitev in boljši spanec, blaži opekline, celi rane in odrgnine in je izreden vir energije.

 

Jabolčni kis

Jabolčni kis je »zdravilo za vse« in že stoletja se ga uporablja tako notranje kot zunanje za vse mogoče bolezni in tegobe. Vsebuje zelo veliko kalija ter vse ostale minerale, ki jih sicer najdemo v jabolku: fosfor, natrij, magnezij, kalcij, žveplo, železo, silicij ter številne elemente v sledovih. Idealen je za prečiščevaje krvi, zmanjševanje poapnenja žil in sklepov ter za splošno dobro počutje. Uporaba: približno 50 ml na dan, dodano konjevi vodi za pitje.

 

Aloe vera

 • Aloja pomaga pri zdravljenju različnih boleznih, ki prizadenejo želodčno-črevesni sistem. Čiri in razjede trebušne sluznice prizadenejo predvsem tekmovalne konje, ki so pogosto izpostavljeni stresu ter hranjeni s (pre)velikimi količinami močnih krmil. Alojin gel zaradi svojega analgetičnega učinka blaži bolečine in pospešuje celjenje poškodovane želodčne stene. Zaužitje alojinega gela omogoča tudi nadzor nad črevesnim izločanjem in encimskimi sokovi, ki se v obeh primerih normalizirajo.
 • Alojin gel zagotavlja nadzor rasti bakterijske flore v črevesju in preprečuje razvoj škodljivih bakterij in kvasovk da bi se razvile v danki. To zmanjšanje je posledica alojinega pospeševanja prebave in absorpcije proteinov, ker se s povečanjem njihove absorpcije poveča odpornost pred škodljivimi bakterijami, ki bi se lahko razvile v črevesju in tako povzročale motnje.
  Alojin sok lahko tudi vpija presežek kisline v želodcu, ponavadi z dvakratnim zvišanjem vrednosti pH. S povečanjem pH-ja se zmanjša bolečina in omogoči hitrejše okrevanje obolelega mesta želodca.
 • Alojin sok izboljša funkcije trebušne slinavke tako, da pospeši proizvodnjo njenih prebavnih encimov (lipaza, tripsin, himotripsin, amilaza) in hormonov (insulin in glukagon) in torej pomaga uravnovesiti raven glukoze v krvi. Nazadnje je sok aloje vere učinkovit tudi za zdravljenje črevesnega vnetja (kolitisa).
 • Uživanje aloje zmanjšuje vrednost holesterola v krvi in tudi triglceridov in fosfolipidov, ki ob njihovi povečani količini povzročajo hitrejše nalaganje maščob v žilah in njihovo oženje. Gel aloje vere pripomore k prečiščevanju krvi in zmanjšuje tveganje infarkta.
 • Z oralnim uživanjem alojinega gela je možno močno zmanjšati koncentracijo krvnega sladkorja. Študije so pripeljale do sklepov, da obstajata dva mehanizma, s katerima lahko aloja lajša glikemijo: a) zaščita celic ß trebušne slinavke pred dejavniki, ki jih lahko uničijo in na ta način ohranijo sposobnost proizvajanja insulina; b) neposredno delovanje na glukozo v krvi. Aloja vsebuje snovi, ki kot insulin znižujejo stopnjo glukoze s penetracijo le-tega v notranjost celic.
 • Aloja vsebuje tudi določene molekule (antakinone, emdin in rein), ki delujejo proti-bakterijsko in proti-vnetno. Hkrati aloja močno spodbuja imunski sistem ter zavira nastajanje tumorjev.
 • Najnovejše odkritje na tem področju je prineslo spoznanje da se z vbrizganjem alojinega soka neposredno v tumorno maso obolelega organizma pospeši delovanje imunskega sistema proti tumorju.
 • Aplikacija alojinega gela na rane ali opekline ima učinek takojšnjega zmanjšanja bolečine. Ta pojav je posledica analgetičnega delovanja, ki ga opravljata encima karboksipeptidaza in bradikinaza. Tudi druge sestavine, ki jih vsebuje aloja sinergično spodbujajo zdravljenje poškodovanega tkiva. Vitamin C, na primer, pospešuje sintezo kolagena in skupaj z vitaminom E opravljata pomembno nalogo antioksidanta, cink pa je pomemben element za regeneracijo tkiva. Aloin in barbaloin imata lastnosti naravnega antibiotika, potrebnega za preprečevanje bakterijskih infekcij, ki bi lahko zapletle proces zdravljenja rane. Alojin gel ni samo zmožen pospeševati proces celjenja ran, ampak tudi opeklin, hematomov, pike insektov in sončne opekline.
 • Uporaba alojinega gela je pokazala njegovo izrazito protivnetno aktivnost. Aplikacija gela na vnetna mesta zagotavlja takojšnje olajšanje bolečine in otekline. Z masiranjem takih točk, alojin gel zagotavlja takojšnji protivnetni učinek, blaži namreč vneto tkivo z zmanjšanjem bolečine in obolelega mesta.
 • Aloja prispeva k preprečevanju artritisa in zmanjševanju vnetja sklepov, ki so že prizadeti s to boleznijo. Aloja spodbuja rast in delovanje fibroblastov, celic, ki imajo ključno vlogo pri oblikovanju vlaken hrustanca in kolagena. S spodbujanjem njihovega delovanja je mogoče doseči reparacijo poškodovanih sklepov, ki jih je prizadela ta bolezen. Aloja naj bi tudi preprečevala avtoimunske reakcije, ki povzročajo poškodbe hrustanca pri revmatoidnem artritisu.

 

Eterično olje evkaliptusa (ang.: eucalyptus, lat.: Eucalyptus globulus)

 • Pomirja dihalni sistem ter pomaga pri prečiščevanju dihalnih poti, zato je priporočljiv v primerih prehlada in gripe, vnetja sinusov, bronhitisa, kašlja in astme. Spodbuja izkaščjevanje in izločanje sluzi.
 • Deluje antiseptično, proti-infekcijsko, proti-virusnu, proti-bakterijsko in proti-glivično. Zavira virusne infekcije zlasti v pljučih, pa tudi v sečilih. Poleg tega krepi imunski sistem.

Kontakt:

e-mail: holistichorse@gmail.com

 

gsm: 031 785 674 (dr. Mateja Černič)