Pegasti badelj

Equimins semena pegastega badlja.

 

Sestavine: pegasti badelj, semena

 

Cena: 1 kg ... 24,50 eur

 

Cene veljajo od 21. 2. 2017

 

 

Opis zelišč:

 

Pegasti badelj (ang.: milk thistle, lat.: Silybum marianum)

Delovanje: antioksidantno, varuje in obnavlja jetra (celo, kadar je škoda že nastala), blaži, pospešuje izločanje žolča v prebavila

  • Pegasti badelj je najbolj znan po svoji sposobnosti ohranjanja in izboljševanja delovanja jeter. Pospešuje obnovo jetrnih celic ter pomaga celo v primerih, ko je do poškodbe jeter že prišlo.
  • O njem je bilo opravljenih ogromno medicinskih raziskav, ki so pokazale, da pegasti badelj zmanjšuje zamaščenost jeter ter varuje jetra pred škodljivimi učinki strupov in zdravil. Ta čudežna rastlina varuje jetrne celice pred škodljivimi prostimi radikali ter spreminja membrane celic na način, da postanejo težko prehodne za toksine.
  • Badelj tudi zavira nastajanje levkotrienov, ki so odgovorni za določeno vrsto jetrnih poškodb. Hkrati pa za 35% poveča nastajanje glutationov, ki predstavljajo eno izmed pomembnejših spojin v jetrih.
  • Zelo priporočljivo je, da dodajate badelj konjem, ki so imeli mnogo parazitov, bili dalj časa na zdravilih in dodatkih kot so elektroliti ali bili krmljeni s slabim (ali celo plesnivim) senom. Hranilne snovi v badlju telo počasi absorbira, zato je nujno, da ga konji uživajo vsaj 4-6 tednov.
  • Odličen je kot spomladanski tonik za splošno krepitev telesa in prečiščevanje jeter.
  • Badljeva semena so zelo bogata tudi z linolno kislino, ki uspešno skrbi za hormonsko ravnovesje pri kobilah.

 

Kontakt:

e-mail: holistichorse@gmail.com

 

gsm: 031 785 674 (dr. Mateja Černič)