Equimins vražji krempelj - tinktura

Tinkturo iz afriške rastline vražji krempelj (ang.: dewil's claw; lat.: Harpagophytum procumbens) lahko telo zelo hitro absorbira. Ohranja zdrave kosti in sklepe, saj jim dovaja pomembne hranilne snovi. Zagotavlja prožnost in lahkotnost gibanja ter je priporočljiv predvsem za starejše ali artritične konje in pse. Kot vse ostale zeliščne tinkture, je tudi ta pridobljena s hladnim stiskanjem (zelišča za 1 mesec namočijo v mešanico alkohola in vode, ter jih nato izžamejo, kar pripomore k precejšnji koncentraciji zelišča). Vse hranilne in protivnetne lastnosti zelišča so tako ohranjene in zaradi hitre absorpcije v kri nudijo takojšnje olajšanje bolečin v sklepih.

 

Delovanje: protivnetno, analgetik, pomirjevalno, proti revmi, spodbuja prebavo

  • Najbolje se obnese pri artrtitičnih obolenjih, zlasti če je prisotna tudi bolečina ali vnetje, pri kakršnihkoli degenerativnih obolenjih sklepov ali vnetjih, ki so posledica kostnih obolenj
  • Raziskave v Nemčiji (ki je ena izmed največjih porabnic vražjega kremplja) so pokazale, da so njegovi protivnetni in analgetični učinki primerljivi s kortizonom in phenylbutazonom, vendar brez stranskih učinkov.
  • Vražji krempelj deluje tudi diuretično, spodbuja delovanje ledvic ter povečuje tek. Zaradi grenčin, ki jih vsebuje, pa ni priporočljiv v primeru čira in razjed v prebavnem traku.

 

Sestavine: vražji krempelj

 

 

Uporaba:

  • konji: 20 – 40 ml na dan
  • psi: 2.5 – 10 ml na dan

 

 

Cena: 1 liter.......35,00 eur

Kontakt:

e-mail: holistichorse@gmail.com

 

gsm: 031 785 674 (dr. Mateja Černič)