Equimins MSM (Methyl Sulphonyl Methane)

Organski MSM je pomemben vir žvepla, ki ga telo z lahkoto absorbira. Sodeluje pri več kot 150 procesih v telesu. Izjemno pripomore k obrambi telesa proti artritisu, oteklinam, poškodbam kosti in hrustancev ter na splošno pomaga pri obnavljanju celic.

 

MSM je naravni vir žvepla, ki ga najdemo v vseh telesnih celicah ter v precejšnjem številu surovega sadja in zelenjave. Kot rečeno, je žveplo pomembno za pravilno delovanje prav vsake telesne celice, največ pa ga najdemo v sklepih, kopitih in dlaki. Žveplo igra pomembno vlogo pri celični prepustnosti – omogoča, da hranilne snovi prehajajo skozi membrano ter da se toksini in odpadne snovi izločajo. Telo ga potrebuje tudi za proizvodnjo inzulina, ki uravnava presnovo glukoze. Celice nato to glukozo porabijo za presnovo energije – nemotena presnova je še zlasti pomembna za konje v treningu, ki se konstantno srečujejo z večjimi obremenitvami.

Žveplo sicer najdemo tudi v naravni krmi konja (npr. seno), vendar pa je žveplo zelo občutljivo (predvsem na vročino), zato se njegova vsebnost v senu zelo hitro zmanjša. Žvepla ne ostane tako rekoč nič tudi v tistih komercialnih mešanicah, ki za izdelovaje briketov uporabljajo vročino. Če sami dodajate čisti MSM, ga zmešajte v konjevo hrano tik preden mu ponudite obrok in ga ne puščajte v krmi več ur.

MSM najbolj koristi konjem, ki trpijo zaradi artritisa – pri njih se izboljšanje stanja zaradi dodajanja MSM-ja najhitreje pokaže. Razlog je v temu, da artritis prizadene predvsem sklepe, le-ti pa za normalno funkcioniranje potrebujejo večje količine MSM-ja. MSM prav tako zmanjšuje zabrazgotinjenost.

Glede na dosedanje znanstvene raziskave dodajanje MSM-ja ne povzroča nobenih neželenih stranskih učinkov, prav nasprotno, rezultati kažejo, da bo morda primeren tudi za zdravljenje razjed v prebavnem traku.

 

 

Sestavine: 100% čisti MSM (Methyl Sulphonyl Methane)

 

Uporaba:

  • Konji: začetna doza: 4-5 meric na dan; vzdrževanje: 1-3 merice na dan
  • Poniji: začetna doza: 3-4 merice na dan; vzdrževanje: 1-2 merici na dan

Začetno dozo se običajno krmi prvih 10 dni, nato preidemo na vzdrževalno dozo. Pri tekmovalnih konjih je priporočljivo dajati začetno dozo 3-4 dni pred in 2 dni po tekmi.

 

Cena:

  • 350g..........16,75 eur
  • 1kg............32,00 eur

 

Kontakt:

e-mail: holistichorse@gmail.com

 

gsm: 031 785 674 (dr. Mateja Černič)