Equimins Vražji krempelj - suha zelišča

Afriška rastlina vražji krempelj (ang.: dewil's claw; lat.: Harpagophytum procumbens) pomaga ohranjati zdrave kosti in sklepe ter zagotavlja prožnost in lahkotnost gibanja. Priporočljivo predvsem za starejše ali artritične konje in pse ter za tiste, ki so izpostavljeni težjim fizičnim obremenitvam. Vražji krempelj ima izredno močno protibolečinsko, protivnetno in protirevmatično delovanje ter nudi takojšnje olajšanje bolečin v sklepih (učinki se pokažejo že po 10 dneh jemanja).

 

Delovanje: protivnetno, analgetik, pomirjevalno, proti revmi, spodbuja prebavo

  • Najbolje se obnese pri artrtitičnih obolenjih, zlasti če je prisotna tudi bolečina ali vnetje, pri kakršnihkoli degenerativnih obolenjih sklepov ali vnetjih, ki so posledica kostnih obolenj
  • Raziskave v Nemčiji (ki je ena izmed največjih porabnic vražjega kremplja) so pokazale, da so njegovi protivnetni in analgetični učinki primerljivi s kortizonom in phenylbutazonom, vendar brez stranskih učinkov.
  • Vražji krempelj deluje tudi diuretično, spodbuja delovanje ledvic ter povečuje tek. Zaradi grenčin, ki jih vsebuje, pa ni priporočljiv v primeru čira in razjed v prebavnem traku.

 

 

Sestavine: vražji krempelj, posušena korenina

 

Uporaba:

  • preventiva in vzdrževanje: 15 g na dan
  • akutne bolečine: 30 g na dan

 

1kg zadostuje za 66 dni

 

 

Cena: 1kg........38,00 eur