Flexijoint z vražjim krempljem proti bolečinam v sklepih

Flexijoint Liquid je res odličen ter spada med naše najbolj priljubljene in prodajane proizvode. Lastniki konjev in psov, ki jih pestijo bolečine v sklepih, vnetje sklepov, artritis, ipd. ob uporabi konsistentno opažajo očitno razliko ter poročajo o zelo dobrih rezultatih. Združuje vse dobre lastnosti standardnega Flexijoint proizvoda ter protivnetne in protibolečinske lastnosti tinkture vražjega kremplja.

Je zelo učinkovito prehransko dopolnilo za ohranjanje zdravih, močnih sklepov in hrustanca. Povečuje gibljivost, zmanjšuje otrdelost sklepov ter deluje proti bolečinam v mišicah in sklepih. Protibolečinsko in protivnetno delovanje vražjega kremplja je dovolj učinkovito, da lahko nadomesti uporabo phenylbutazona. Priporočljivo zlasti za fizično zelo obremenjene ali starejše konje.

 

Hondroitin in glukozamin »vlečeta« kolagen v sklepe ter povečujeta količino sklepne tekočine. Hondroitin je pri tem precej bolj učinkovit od glukozamina, ker pa je tudi precej dražji, ga mnogi drugi pripravki za sklepe vsebujejo zanemarljivo malo.

 

Uporaba:

 • konji do 140 cm: 15 ml na dan
 • konji med 140 in 160 cm: 20 ml na dan
 • konji nad 160 cm: 25 ml na dan

 

 • majhni psi (do 8 kg): 2.5 ml na dan
 • srednji psi (8-22 kg): 5 ml na dan
 • veliki psi (22-32 kg): 7.5 ml na dan
 • zelo veliki psi (nad 32 kg): 10 ml na dan
 • povprečna mačka: 2.5 ml na dan

Ob začetku kure s Flexijointom in zlasti, če konj trpi zaradi hujših bolečin, je smiselno prve 3 tedne dajati povečano dozo. Nato se preide na običajno vzdrževalno dozo (20 ml na dan za srednje velikega konja). Mnoge stranke, ki Flexijoint redno uporabljajo ugotavljajo, da lahko po nekaj tednih ali mesecih jemanja dozo precej znižajo ter še vedno ohranjajo konja (ali psa) v dobrem stanju.

 

Pri doziranju se vsekakor ravnajte po počutju in stopnji obremenitve vašega konja ali psa ter temu primerno povečujte ali zmanjšujte dnevno dozo. Primerna količina namreč nikakor ni odvisna samo od velikosti živali, temveč predvsem od njenega stanja. Če so bolečine, vnetja in obraba hude, je zlasti na začetku potrebna večja doza. Ko se stanje nekoliko sanira ali če so težave bolj blage, pa povsem zadostuje tudi manjša doza.

 

Upoštevati je potrebno tudi stopnjo obremenitve: konji in psi v intenzivnem treningu (preskakovanje ovir, agility, ipd.) praviloma potrebujejo večjo preventivno / vzdrževalno dozo kot konji in psi, ki se zgolj "rekreirajo".

 

Analiza:

 

   

na 20 ml

hondroitin sulfat

200.000 mg/kg

4.000 mg

glukozamin hidroklorid

350.000 mg/kg

7.000 mg

MSM

200.000 mg/kg

4.000 mg

vitamin C

50.000 mg/kg

1.000 mg

hialuronska kislina

1.250 mg/kg

25 mg

 

Vse to je vmešano v tinkturo vražjega kremplja, ki poskrbi za močno protibolečinsko in protivnetno delovanje.

 

Cena:

 • 1 liter............44,00 eur
 • 2.5 litra.........105,00 eur
 • 5 litrov...........195,00 eur

 

Opis zelišč:

 

Vražji krempelj (ang.: dewil's claw; lat.: Harpagophytum procumbens)

Delovanje: protivnetno, analgetik, pomirjevalno, proti revmi, spodbuja prebavo

 • Najbolje se obnese pri artritičnih obolenjih, zlasti če je prisotna tudi bolečina ali vnetje, pri kakršnihkoli degenerativnih obolenjih sklepov ali vnetjih, ki so posledica kostnih obolenj.
 • Raziskave v Nemčiji (ki je ena izmed največjih porabnic vražjega kremplja) so pokazale, da so njegovi protivnetni in analgetični učinki primerljivi s kortizonom in phenylbutazonom, vendar brez stranskih učinkov.
 • Vražji krempelj deluje tudi diuretično, spodbuja delovanje ledvic ter povečuje tek. Zaradi grenčin, ki jih vsebuje, pa ni priporočljiv v primeru čira in razjed v prebavnem traku.

Kontakt:

e-mail: holistichorse@gmail.com

 

gsm: 031 785 674 (dr. Mateja Černič)