Equimins Vražji krempelj - gel proti bolečinam

Zelo mazljiv gel, ki se hitro vpije v kožo. Močno hladi in pomirja ter hkrati pomaga vzdrževati prožnost in lahkotnost gibanja. Vsebuje tinkturo vražjega kremplja, ki ima močne protivnetne učinke ter lajša bolečine v sklepih. Primeren je zlasti za starejše in/ali artritične konje. Najbolj učinkovit je ob hkratni uporabi zeliščne tinkture Dewils Claw Liquid. Izdelan je po hladnem sistemu, brez toplotne obdelave.

 

 

Sestavine: tinktura vražjega kremplja (Harpagophytum procumbens), isopropanol, voda, glicerin, carboxyvinyl polymer, triethanolamine.

 

Uporaba: gel 2-krat na dan obilno nanesemo na prizadete sklepe in pustimo, da se popolnoma vpije. Maksmimalni učinek dosežemo, če konju hkrati dodajamo še zeliščno tinkturo Vražjega kremplja.

 

Cena:

  • 250 g..........10,50 eur
  • 500 g..........19,75 eur
  • 800 g...........27,00 eur

 

Opis sestavin:

 

Vražji krempelj (ang.: dewil's claw; lat.: Harpagophytum procumbens)

Delovanje: protivnetno, analgetik, pomirjevalno, proti revmi, spodbuja prebavo

  • Najbolje se obnese pri artrtitičnih obolenjih, zlasti če je prisotna tudi bolečina ali vnetje, pri kakršnihkoli degenerativnih obolenjih sklepov ali vnetjih, ki so posledica kostnih obolenj.
  • Raziskave v Nemčiji (ki je ena izmed največjih porabnic vražjega kremplja) so pokazale, da so njegovi protivnetni in analgetični učinki primerljivi s kortizonom in phenylbutazonom, vendar brez stranskih učinkov.
  • Vražji krempelj deluje tudi diuretično, spodbuja delovanje ledvic ter povečuje tek. Zaradi grenčin, ki jih vsebuje, pa ni priporočljiv v primeru čira in razjed v prebavnem traku.

Kontakt:

e-mail: holistichorse@gmail.com

 

gsm: 031 785 674 (dr. Mateja Černič)